sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Varhaiskaalikääryleet

by Meeku

Kaalikääryleitä hieman erilaisilla täytteillä: sieni-pekoni- ja tulinen jauhelihatäyte. Maistuis varmaan sullekin ;-)

Hox.  Jos täytteitä jää yli, käytä ne vaikka munakkaisiin tai tee pieni kaalipata yhdistämällä ne kaalista ylijääneiden kaalinlehtien kanssa.

1 pieni varhaiskaali (n. 500 g)
1 tl suolaa
ruokaöljyä

-    Keitä kaali kokonaisena suolalla maustetussa vedessä. Säästä keitinliemi.
-    Kun kaali alkaa kypsyä, irrottele varovasti kaalin lehdet yksi kerrallaan. Kypsät lehdet irtoavat helposti, mutta myös rikkoutuvat helposti. Jatka keittämistä, jos sisemmät lehdet ovat vielä tiukassa.
- Valmista täyteet alla olevien ohjeiden mukaan ja täytä puolet kaalinlehdistä (6 kpl) sieni-pekonitäytteellä ja puolet jauhelihatäytteellä.
- Laita kääryleet voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele kääryleet öljyllä.
- Kypsennä 200 asteessa n. 35 min. tai kunnes kaali on kypsää. Valele ajoittain öljyn ja kaalin keitinveden seoksella.



Sieni-pekonitäyte:

70 g pekonia
½ prk herkkusieniä (55 g)
pieni pala makeaa suippopaprikaa (n. 20-30 g)
suolaa, valkopippuria, tuoretta rucolaa

- Paloittele pekoni ja paista kypsäksi. Lisää paprika, paloitellut herkkusienet ja mausteet kypsennyksen lopussa ja hauduta hetki. Lisää pieneksi hakattu rucola lopuksi.

Tulinen jauhelihatäyte:

200 g jauhelihaa
½ prk tomaattipuréta (35 g)
n. 6 kpl mustia, kivettömiä oliiveja
pieni pala makeaa suippopaprikaa (n. 20-30 g)
suolaa, mustapippurirouhetta, cayennepippuria, kuivattua rakuunaa

- Kypsennä jauheliha ja lisää heti mausteet lihan sekaan. Lisää lopuksi paprika, tomaattipuré ja pilkotut oliivit ja hauduta hetki.

Reseptistä tulee 12 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 85 kcal.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti