maanantai 12. syyskuuta 2016

Tulinen possupata

by Meeku

Tämä on ollut yksi suosikkiruokiani viime aikoina. Minä, joka en koskaan ole erityisemmin pitänyt kovin tulisesta ruoasta, koska tulisuus helposti peittää alleen muut maut, olen tykästynyt tuliseen possupataan. Näinkin voi käydä. Tulisuus on hyvä, jos se ei ole liioiteltua. Kokeile vaikka! Possupata maistuu esim. porkkana-perunamuusin tai ihan vain riisin kanssa.


400 g porsaanlihasuikaleita
2 sipulia (120 g)
1 prk herkkusieniä (115 g)
1 porkkana (80 g)
1-2 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattipuréta (70 g)
chiliöljyä paistamiseen – tästä tulee todella tulista! Vaihtoehtoisesti käytä tavallista ruokaöljyä ja lisää chiliä tai cayennepippuria mausteena.
suolaa, mustapippurirouhetta
3 dl vettä


-    Kypsennä liha chiliöljyssä tai tavallisessa ruokaöljyssä ja lisää joukkoon mausteet sekä pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi leikatut porkkanat.
-    Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa myös pilkottu sipuli ja herkkusienet sekä puristettu valkosipulinkynsi ja tomaattipuré.
-    Lisää 3 dl vettä ja hauduta miedolla lämmöllä 1- 2 t tai kunnes liha ja kasvikset ovat kypsiä. Lisää vettä tarpeen mukaan.

Reseptistä tulee 4 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 275 kcal.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti