sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Sieni-pekonitäytteiset kesäkurpitsaveneet

by Meeku

Pekoni tuo makua melkein ruokaan kuin ruokaan, niin myös kesäkurpitsasta valmistettuun. Kesäkurpitsaveneisiin mahtuvat myös sienet ja makea paprika. Juustoraastetta voi käyttää ken haluaa, mutta sitä tämä ruoka ei todellakaan tarvitse. Makoista venereissua!



2 keskikokoista kesäkurpitsaa (n. 600 g)
1 sipuli (n. 80 g)
½  makeaa suippopaprikaa (n. 50 g)
1 prk herkkusieniä (115 g)
1 prk tomaattipuréta (70 g)
1 pkt (140 g) pekonia
ruokaöljyä
suolaa, valkopippuria, timjamia
tuoretta rucolaa



-    Leikkaa kesäkurpitsa neljään osaan ja leikkaa osat halki pituussuunnassa. Koverra sisukset kesäkurpitsan puolikkaista lusikalla ja säästä täytettä varten. Ripottele kaavittuihin kesäkurpitsoihin suokaa ja anna hikoilla n. 15 min. Kuivaa talouspaperilla. Asettele veneet öljyllä voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille.
-    Pilko pekoni pieniksi paloiksi ja kypsennä paistinpannussa.
-    Kun pekoni on melkein kypsää, lisää pieniksi pilkotut sipuli, paprika, sienet ja kesäkurpitsoista kaavittu sisus pekonin joukkoon ja kypsennä hetki, jotta sipuli ja kesäkurpitsa pehmenevät.
-    Lisää tomaattipuré ja mausteet sekä pieneksi hakattu rucola ja sekoita hyvin.
-    Täytä kesäkurpitsaveneet ja paista 200 asteessa n. 25-35 min.

Reseptistä tulee 8 pientä annosta ja yhdessä annoksessa on n. 100 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti