perjantai 1. tammikuuta 2016

Red Velvet -kakku

Red Velvet on pitkään ollut leipomuslistallani. Jostain syystä sen tekeminen on tuntunut hankalalta (ehkä vierastan hieman elintarvikevärin käyttöä), mutta kun löysin syksyllä kaupasta valmiin kakkujauhepaketin, niin pitihän se ostaa.




Kuorrutukseen otin vinkin tältä sivulta, jolta löytyy myös koko Red Velvet -kakun ohje, jos haluat tehdä kakun alusta alkaen itse: http://www.soppa365.fi/resepti/55418/red-velvet-joulukakku/

Valmisjauheeseen lisättiin:

4½ rkl ruokaöljyä
205 ml (reilu 2 dl) vettä
3 munaa

- Sekoita öljy, vesi ja munat kakkujauheeseen. Vatkaa, kunnes seos on tasaista.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (tai pyöreään irtopohjavuokaan) ja levitä tasaiseksi.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 25-30 min. tai kunnes kakku on kypsä.

Täyte ja kuorrutus:

2 pkt (350 g) maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
Vettä, sitruunamehua, vaniljasokeria
3-4 rkl appelsiinimarmeladia



- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
- Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Aseta toinen puolikas tarjoiluvadille ja kostuta kevyesti sitruunamehulla ja vaniljasokerilla maustetulla vedellä.
- Levitä pohjan päälle appelsiinimarmeladia ja n. 1/3 kuorrutusseoksesta (kerma-juusto-tomusokeri)
- Laita toinen kakkupohjan puolikas täytteen päälle ja levitä sen pinnalle loput kuorrutusseoksesta. Koristele haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti