torstai 9. heinäkuuta 2015

Anjovis-tomaattipiirakka

En ole käyttänyt anjovista oikeastaan muualla kuin voileivillä ja janssonin kiusauksessa, mutta tämä Soppa 365 -sivuston piirakkaohje vaikutti kokeilemisen arvoiselta. Hieman sitä sovelsin ja hyväähän siitä tuli. Piirakalle sopisi kaveriksi kastike, jonka ohjeen sain Stockmannin lohituotteiden esittelijältä. 



Kalakastike: Kastikkeeseen laitetaan majoneesia, piparjuuritahnaa, ananasta ja omenaa oman maun mukaisessa suhteessa ja kaikki surautetaan sileäksi tehosekoittimella.

Piirakka:

380 g valmis piirakkapohja suolaiselle piirakalle (Myllyn Paras, pyöreä)
150 g tomaatteja
80 g sipulia
150 g Koskenlaskija-sulatejuustomurua
1 prk (100/65 g) anjovista liemineen
2 tl öljyä
timajamia
rucolaa 

- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle siten, että paperin reunat tulevat pohjan yli. Kiinnitä vuoan reunat ja leikkaa ylimääräinen paperi pois.
- Painele taikinapohja vuokaan ja reunoille.
- Levitä sulatejuustomuru taikinan päälle.
- Laita tomaattiviipaleet juuston päälle ja ripottele tomaattien pinnalle runsaasti kuivattua timjamia.
- Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja levitä tomaattien päälle.
- Asettele anjovisfileet tasaisesti sipulien päälle.
- Kaada anjovisten mausteliemi vuokaan ja ripottele öljy päälle.
- Paista 200 asteessa n. 35 min. uunin alimmalla tasolla.
- Koristele rucolalla ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yhdessä annoksessa on n. 227 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti