sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kukkakaalipizza

Vinkin tähän mainioon reseptiin sain kaveriltani Facebookista.
Alkuperäinen resepti löytyy englanniksi netistä: 
Cauliflower Pizza Crust Recipe
Facebookista (näkyy ilman kirjautumista) löytyy myös reseptin tekijän video pizzan valmistuksesta: 
Cauliflower Pizza Crust Video 


Pizza oli niin hyvää, että tein sitä kahtena päivänä peräkkäin. Toiseen annokseen valitsin hieman kalorisemmat lisukkeet: artiskokansydämiä mausteöljyssä ja grillattuja paprikoita öljyssä. Voit huuhdella liian öljyn pois tai kuivata talouspaperilla.




Pieni kukkakaali, paino jauhettuna n. 300 g (n. 3 dl tiiviisti "pakattuna")
60 g artisokansydämiä suolaliemessä (säilyke)
50 g oliiveja (n. 26 kpl)
60 g herkkusieniä viipaleina (säilyke)
1 pieni sipuli, n. 35 g, pilko pieneksi
2 valkosipulinkynttä murskattuina (2–4 g)
225 g mozzarellaraastetta (rasvaa 21 %)
1 kananmuna
2 tl rypsi-oliiviöljyä
1 1/2 tl pizzamaustetta (tai oreganoa)
1/2 tl suolaa

- Hienonna kukkakaali jauhomaiseksi yleiskoneella tai mahdollisimman pieneksi muruksi esim. raastamalla.
- Laita jauhettu kukkakaalimuru mikron kestävään vuokaan ja peitä esim. mikrokuvulla. Kypsennä 80–100 % teholla (uunista riippuen) 4+4 min. välillä kerran sekoittaen. Voit kypsentää kaalin myös vesihauteessa liedellä.


- Sekoita kukkakaaliin 100 g juustoraastetta, suola, pizzamauste ja kananmuna.
- Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja muotoile pyöreäksi, muutaman millin tai ½ cm paksuiseksi levyksi. Voitele pohja öljyllä.
- Paista pohjaa uunin keskitasolla 230 asteessa 10–15 min. niin, että se alkaa hieman ruskistua. 10 min. riittää, jos pohja on ohut.

- Ota pohja uunista. Lisää päälle puolet jäljellä olevasta juustoraasteesta ja sen päälle muut täytteet ja päälle loput juustoraasteesta.
- Kypsennä vielä 230 asteessa 3–4 min., kunnes juusto alkaa ruskettua. Varo, ettei pohja pala.


















Reseptistä tulee 6 palaa ja yhdessä palassa on n. 166 kcal.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti