tiistai 30. joulukuuta 2014

Anjovis-silakat

Sain tämän ihanan reseptin ystävältäni Marjatalta. Alkuperäisessä reseptissä käytetään kuohukermaa, mutta vaihdoin sen tässä ruokakermaksi. Mielestäni kalaruokiin sopii kuitenkin n.15-prosenttinen ruokakerma paremmin kuin vähärasvaisempi vaihtoehto - ruoasta tulee muhevampi, kun vähärasvainen kerma ei katoa höyrynä ilmaan (tai minne se nyt meneekään...). Pyree ja anjovisliemi ovat melko suolaisia, joten halutessasi käytä molempia vähemmän. Tai jos pidät pienestä makeudesta, vaihda pyree ketsuppiin tai käytä molempia. Niin tai näin - tämä kermainen kalaruoka on todella hyvää!

600 g silakkafileitä (n. 12 kpl)
2 prk anjovisfileitä liemineen
2 dl ruokakermaa (15 %)
1,5 rkl tomaattipyreetä
tuoretta tilliä
1 tl öljyä vuoan voiteluun
Tässä malliannoksessa silakoita on 300 g, mutta vuokaan
sopii hyvin 600 g. Myös kastike riittää tuplampäärään.


- Aseta silakkafileet työpöydälle nahkapuoli ylöspäin.
- Laita jokaiselle silakkafileelle (silakan koosta riippuen) 1-2 anjovisfileetä sekä tuoretta tilliä.
- Kääri silakkafileet rullalle ja laita öljyllä voideltuun uunivuokaan.
- Sekoita 2 dl ruokakermaa ja n. 1,5 rkl tomaattipyreetä (pieni purkillinen kokonaan), mausta anjovisliemellä ja kaada kalojen päälle.
- Paista 200 asteessa 30–40 min. 





Reseptistä tulee 6 annosta ja yhdessä annoksessa (2 kalarullaa + kastiketta) on n. 220 kcal.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti