sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Voileipäkakku

by Meeku
  • vaaleaa ja tummaa paahtoleipää, esim. Vaasan Isopaahto, 1 kpl kumpaakin
  • kevytmaksapasteijaa (tai ruohosipulimaksapasteijaa) 2 prk
  • kasvisliemikuutioita
  • kinkkusuikaleita tai –kuutioita tai –rouhetta (ei savunmaku), esim. pizzasuikaleet 2 pss (à n. 230 g)
  • Italiansalaattia 400 g
  • maustamatonta tai kinkkusulatejuustoa 2 prk (à 200 g)
  • kevytmajoneesia 1 iso putkilo
  • juustoraastetta (esim. Polar)
  • päälle: kiiviä, mandariinilohkoja purkissa, persiljaa, kirsikkatomaatteja

- leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja asettele vaalea leipäkerros tarjoiluastian pohjalle
- kostuta leivät kasvisliemellä
- notkista maksapasteija kasvisliemellä ja voitele leipäkerros sillä
- levitä Italiansalaattia leipäkerroksen päälle
- laita seuraavaksi kerros tummaa paahtoleipää
- kostuta kasvisliemellä
- levitä notkistettu maksapasteija
- levitä päälle kinkkusuikaleita
- jatka näin vielä 1 krs kumpaakin
- päällimmäiseksi vaalea leipäkerros
- kierrä folio tai muovikelmu mahd. tiukasti kakun (ja astian) ympäri, laita jotain painoksi ja anna levätä yön yli jääkaapissa
- tee kuorrutus seuraavana päivänä: sekoita sulatejuustoon majoneesia, kunnes seos on notkeaa ja hyvin levittyvää ja levitä kakun päälle ja sivuille
- koristele kakku juustoraasteella ja hedelmillä ja vihanneksilla

Kalorit tulevat myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti